Tweedehands, jouw eerste keus?

Eigenlijk kan je alles tweedehands kopen. Van auto tot kinderkeukentje, van kleding tot kampeertent.

Tweedehands spullen leveren een flinke milieuwinst op. Je doet er langer mee en is het niet nodig iets nieuws te maken. Dat bespaart grondstoffen, energie en afval. Gebruik je iets heel kort, is het onverslijtbaar, of een collectors item, dan kan je het ook weer tweedehands doorverkopen.

Duurzaam thuis

Mariek en Machteld van het online interieurplatform thesubstitute.nl zetten zich in voor een duurzaam interieur. Speciaal voor de week organiseren ze op donderdag (12.30-13.00 uur) een online sessie.

Om duurzaam verbouwen en inrichten makkelijker te maken en te zorgen dat er minder meubels bij het afval belanden maakten ze een tool die de meest logische en duurzame route aangeeft; de Save, Use, Buy (SUB) methode. Een eenvoudig model waarmee jij op een logische manier het meest duurzame pad kunt volgen bij de inrichting/verbouwing van je woning en je interieurafvalberg kunt verkleinen.

Jong geleerd,ruil jij al speelgoed?

Swip Swap heeft als missie zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven te geven. Zo organiseren ze speelgoedruilmarkten en er is de Swip Swap app. In de pop-upstore kan je elke dag speelgoed komen ruilen. #ruiljemee

Met de speciale toolkit kan je nu ook zelf aan de slag om je eigen speelgoedruilmarkt bij jou in de buurt te organiseren!

Schatgraven in de kringloop én in de pop-up store ...

In de pop-upstore kan je ze scoren, de kringloopparels die Kringloopschat, Vintage Verliefd en Vintage Vedette voor ons opzochten door heel Nederland en ook in België. Op = op.

Vier interieurhacks

Anne-Claire is interieurstylist en specialiseerde zich in duurzaamheid binnen de interieursector. Volgens haar gaat het niet over niets meer mogen, maar om weten wat wel kan en waarom. Ze schreef een handige gids die je gratis kunt downloaden op haar website. Het kastje was van haar vader. Het stond jaren bij hem thuis en heeft door de jaren heen al allerlei kleuren gehad. Met een nieuwe lik verf en andere knoppen creëerde Anne-Clair een nieuwe look. Hoe? Dat lees je hier in haar stappenplan.

Jantien is interieurontwerpster met als specialisatie duurzaam wonen. Ze haalt alles uit het leven wat erin zit, maar wel op een verantwoorde manier. In haar ontwerpen kiest ze vaak voor hergebruik van materialen en tweedehands spullen. De natuur is haar inspiratiebron. Deze oude stoelen vond ze in een container en maakte daar met een paar kleine trucs toffe items van. Hoe? Dat lees je hier.

Wilma zoekt schatten in kringloopwinkels door het hele land. Ze vindt het belangrijk dat we spullen langer, beter en goed (her)gebruiken. Om zo goed voor de aarde te zorgen. Waarom zou je iets nieuw kopen als er zoveel mooie spullen tweedehands te vinden zijn? Al helemaal als je ze zelf nóg mooier kunt maken. Ze transformeerde dit oude bruine tafeltje tot een stijlvol item. Ook aan de slag? Lees hier hoe Wilma het aanpakte.

Jet werkt als eclectisch en duurzaam interieurstylist met hart voor een kleinere footprint. Ze maakt in haar ontwerpen het liefste gebruik van duurzame materialen, vintage vondsten en lokale ambachten. Creatief is ze zeker. In haar eigen huis heeft ze een wand volledig behangen met mooie prenten uit een boek. Dit geeft een persoonlijke, unieke sfeer en je kan het makkelijk zelf doen. Lees hier hoe je dit aanpakt!